Чланци

Дутина: Продавница „Трећа доб“ оправдала очекивања (АУДИО)

У претходној години у пензионерској продавници „Трећа доб“ у нашем граду обављено је преко 10.000 куповина и подијељено је око 1.550 пензионерских картица чиме су испуњена сва очекивања овог пројекта градске управе.

Веселин Дутина, директор Аграрног фонда Града Требиња, у оквиру кога дјелује продавница за најстарију популацију, је, за Радио Требиње, истакао да је укупан промет за годину дана рада пензионерске продавнице 236.000 КМ од чега су корисници платили 149.000 КМ, а Град Требиње је кроз Аграрни фонд субвенционисао око 87.000КМ.

„Продавница за пензионере ‘Трећа доб’ је успјешан пројекат и задовољни смо пословањем током претходних годину дана, јер смо омогућили одређеном броју пензионера из нашег града да основне животне намирнице, могу куповати по нижим цијенама“, навео је Дутина.

Истиче да се у продавници „Трећа доб“ може купити више од 70 артикала – основне животне намирнице, хигијенски артикли и остали производи који се свакодневно користе у домаћинствима.

„Продавница је уредно снабдјевена. У складу са потребама и захтјевима обогаћујемо асортиман производа, ту смо да обезбиједимо најбоље за нашу пензионерску популацију“, каже Дутина.

Он је навео да често добијају повратне информације од корисника продавнице који су задовољни радом и захвални на оваквом пројекту.

„Надам се да ће у наредном периоду бити још оваквих продавница широм РС“, навео је Дутина.

Право на картицу имају сви пензионери старији од 60 година, а чије пензије не прелазе 404 КМ. Пензионери који имају пензију до 200 КМ остварују попуст од 50 одсто приликом куповине, за пензије до 300 КМ попуст је 35 одсто, а они са пензијом до 404 КМ имају 25 одсто попуста на артикле.

Продавница за пензионере „Трећа доб“ у Требињу послује од првог октобра прошле године и први је и једини објекат овакве врсте у Републици Српској.

Радно вријеме продавнице „Трећа доб“ у згради аутобуске станице је од 8 до 18 часова, осим недјеље.

У „Теми јутра“ са Веселином Дутином, разговарао је Дарко Куртовић.

Извор: Радио Требиње