Чланци

Отворена продавница за пензионере

У згради аутобуске станице у Требињу данас је отворена прва продавница за пензионере, у којој ће моћи куповати по знатно нижим цијенима основне животне намирнице.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића ово је пионирски пројекат у региону због чега је веома поносан.

Он је додао да ће продавница за најстарију популацију имати цијене знатно јефтиније од уобичајних у трговачким радњама, при чему ће висина попуста, коју купац остварује зависити од износа пензије.

„Пензионери који имају пензију до 200 КМ имаће попуст од 50 одсто, они који имају пензије до 300 КМ имаће попуст од 35 одсто, а пензионери који имају до 404 КМ, колико је просјечна пензија у РС, имаће 25 одсто попуста, односно субвенције Града“, навео је Ћурић.

Ћурић је истакао да ће се у наредном периоду издавати и картице за кориснике инвалдских пензија који имају мање од 60 година.

Продавница за пензионере пословаће у оквиру Аграрног фонда, а у Требињу је око 7.800 пензионера од којих половина има пензију мању од просјечне.

Веско Дутина, директор Аграрног фонда каже да ће се у продавници моћи купити основне животне намирнице, које су сваком пензионеру потребне.

„У сарадњи са Фондом пензијско-инвалидског осигурања дошли смо до података свих пензионера који могу куповати у овој продавници. Сваки пензионер ће имати картицу, која ће бити својеврсна идентификациона карта за куповину у овој продавници“, навео је Дутина.

Предсједник Градског удружења пензионера и Удружења пензионера Илија Риђешић и Мирко Милојевић похвалили су отварање ове продавнице и да је ријеч о веома доброј идеји коју до сада нико није реализовао.

„Отварањем ове продавнице остварила се сарадња пензионера са градском управом. У име свих пензионера, хвала Градској управи и градоначелнику Ћурићу“, истакао је Риђешић.

За овај пионирски пројекат у региону из буџета града биће издвајано око 500.000 КМ на годишњем нивоу.

Извор: Радио Требиње