Izaberite stranicu

Delegacija Grada Trebinja koju je predvodio gradonačelnik Luka Petrović, sa saradnicima, sastali su se danas sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i njegovim saradnicima kako bi razgovarali o nastavku i proširenju saradnje ova dva grada.

Tokom sastanka su razmatrane i dogovorene mogućnosti saradnje na različitim razvojnim projektima svih gradskih službi i odjeljenja, kao i javnih ustanova i preduzeća.

Jedan od dogovora sa današnjeg sastanka, jeste otvaranje „Hercegovačke kuće” u Banjaluci u narednom periodu sa ponudom domaćih hercegovačkih proizvoda.

„Riječ je o proizvodima poljoprivrednih proizvođača i mnogih kooperanata iz Hercegovine. Očekujemo da će u narednih 60 dana „Hercegovačka kuća” početi da radi i u Banjaluci”,  rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Današnjem uspješnom sastanku prisustvovao je i Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda, u čijem  sastavu i posluje Hercegovačka kuća.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je sastanak delegacija Banjaluke i Trebinja bio veoma koristan i uspješan, te da će gradske službe i u budućnosti nastaviti i ojačati saradnju.